Gryta-på-strimlad-kycklinglårfilé-med-gulbetor,-svamp-och-bönor
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinggryta av lårfilé med gulbetor, svamp och bönor

min | Enkelt

Färdigstrimlad kycklinglårfilé är perfekt till en mustig kycklinggryta. Gulbetor, svamp och bönor rundas av med smak från dijonsenap.

Ingredienser

1.5 kg
Strimlad lårfilé 12 mm
3 st
gul lök
3 dl
kycklingbuljong
5 dl
grädde
2 msk
dijonsenap
3 msk
dragon
1 kg
svamp i säsong
800 g
gulbetor
200 g
edamamebönor, frysta

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Färdigstrimlad kycklinglårfilé är perfekt till en mustig kycklinggryta. Gulbetor, svamp och bönor rundas av med smak från dijonsenap.

Så här gör du

Skala och skiva löken, rensa svampen och koka gulbetorna mjuka i saltat vatten och skala. Dela gulbetorna i mindre bitar eller klyftor.

Stek kycklingen i olja och tillsätt svampen och stek tills svampen har fått fin färg. Tillsätt den skivade löken och stek ytterligare 2 minuter.

Slå allt i en kastrull, tillsätt senap, buljong och koka ca 3 minuter. Tillsätt grädde och koka ihop till en god sås. Red eventuellt av med maizena för rätt konsistens. Smaka av.

Lägg i betorna, bönorna och vänd i finskuren dragon, smaka av. Servera med kokt potatis, pasta, ris eller potatispuré.