Krispigt stekt kycklinginnerfilé med barigouleinkokt persiljerot
Ingredienser
Finputsad kycklinginnerfilé
Barigouleinkokt persiljerot
Kålmajonnäs
toppings
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Krispigt stekt kycklinginnerfilé tillsammans med kålmajonnäs,
och skummig velouté. Signerat Olle Broström från Juniorkocklandslaget!
Så här gör du
Kycklinginnerfilé
Skär ner kycklingen i mindre bitar och vänd runt i mjöl. Stek hårt i en panna med lite olja och smör precis vid servering. Det är viktigt att man äter kycklingen precis när den är nylagad, då är den som godast!
Barigoulekokt persiljerot och skummig velouté
Skala lök och vitlök, skär ner tillsammans med morot och svetta ur i olivolja med timjan och korianderfrön. Häll på vin och koka ihop. Slå i vattnet och smaksätt med salt och citronjuice. Skölj och skrubba persiljerötterna så att de är rena från jord. Koka in persiljerötterna i barigoulelagen och låt svalna. Ta 4dl av barigoulelagen och mixa ner 100g smör, smaka av med salt och citron.
Kålmajonnäs
Plocka ner grönkålen ifrån stammen. Värm upp oljan till 70°C och mixa med grönkål och babyspenat tills att den blir helt grön. Sila av och slå sedan en majonnäs med dijonsenap och den gröna kåloljan, smaka av med salt och citron.
Saltrosta hasselnötterna och toppa med persiljekrasse.
Testa vår Bosarpkyckling!
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås