Fin_puts_innefile_persiljerot_Olle
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krispigt stekt kycklinginnerfilé med barigouleinkokt persiljerot

60 min | Medelsvårt

tillsammans med kålmajonnäs, skummig velouté, saltrostade hasselnötter och persiljekrasse. Signerat Olle Broström från Juniorkocklandslaget!

Ingredienser

Finputsad kycklinginnerfilé

1.5 kg
finputsad kycklinginnerfilé
mjöl att vända kycklingen i
smör till stekning

Barigouleinkokt persiljerot

1.5 kg
persiljerot
olivolja
4 st
schalottenlök
2 st
morot
4 st
vitlöksklyftor
10 st
timjanskvistar
3 msk
korianderfrön
1 l
vitt vin
3 l
vatten
2 st
citroner
100 g
smör
salt
4 dl
barigoulelag

Kålmajonnäs

1.5 liter
olja
150 g
babyspenat
300 g
grönkål
3 st
äggulor
1 msk
dijonsenap
1 st
citron

toppings

200 g
hasselnötter skalade
3 sk
persiljekrasse

INGREDIENSER

INGREDIENSER

tillsammans med kålmajonnäs, skummig velouté, saltrostade hasselnötter och persiljekrasse. Signerat Olle Broström från Juniorkocklandslaget!

Så här gör du

Kycklinginnerfilé

Skär ner kycklingen i mindre bitar och vänd runt i mjöl. Stek hårt i en panna med lite olja och smör precis vid servering. Det är viktigt att man äter kycklingen precis när den är nylagad, då är den som godast!

Barigoulekokt persiljerot och skummig velouté

Skala lök och vitlök, skär ner tillsammans med morot och svetta ur i olivolja med timjan och korianderfrön. Häll på vin och koka ihop. Slå i vattnet och smaksätt med salt och citronjuice. Skölj och skrubba persiljerötterna så att de är rena från jord. Koka in persiljerötterna i barigoulelagen och låt svalna. Ta 4dl av barigoulelagen och mixa ner 100g smör, smaka av med salt och citron.

Kålmajonnäs

Plocka ner grönkålen ifrån stammen. Värm upp oljan till 70°C och mixa med grönkål och babyspenat tills att den blir helt grön. Sila av och slå sedan en majonnäs med dijonsenap och den gröna kåloljan, smaka av med salt och citron.

Saltrosta hasselnötterna och toppa med persiljekrasse.