Kycklingfilé-med-potatisstomp-och-tomatsallads
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingfilé med potatisstomp och tomatsallad

min | Enkelt

Chilikryddade kycklingfiléer varvas med en mildare potatisstompt. En tomatsallad med honungssmak höjer måltiden några extra snäpp.

Ingredienser

10 st
Kycklingbröstfiléer
1.2 kg
mjölig potatis
700 g
blomkål
1 st
purjolök
2 dl
crème fraiche
1 dl
hackad persilja
olja till stekning
chiliflakes och salt

Sallad

600 g
tomater
1 st
gul lök
3 msk
olivolja
2 msk
flytande honung
1 msk
finhackad, färsk timjan
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Chilikryddade kycklingfiléer varvas med en mildare potatisstompt. En tomatsallad med honungssmak höjer måltiden några extra snäpp.

Så här gör du

Krydda filéerna med salt och chiliflakes. Hetta upp oljan och stek filéerna så att det får en fin färg. Lägg över på bläck och efterstek i ugnen på 150°C i ca 20 minuter.

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Dela blomkålen i buketter och koka al dente i lättsaltat vatten. Skär purjolöken tunt och fräs lite lätt i lite olja.

Mosa potatisen ihop med blomkål och purjolök. Tillsätt crème fraiche och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.

Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda med hackad gul lök, olivolja, honung och timjan. Krydda med salt och peppar.

Servera kycklingen med moset och tomatsalladen.