
Kycklingfilé med potatisstomp och tomatsallad
Ingredienser
Sallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Chilikryddade kycklingfiléer varvas med en mildare potatisstompt. En tomatsallad med honungssmak höjer måltiden några extra snäpp.
Så här gör du
Krydda filéerna med salt och chiliflakes. Hetta upp oljan och stek filéerna så att det får en fin färg. Lägg över på bläck och efterstek i ugnen på 150°C i ca 20 minuter.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Dela blomkålen i buketter och koka al dente i lättsaltat vatten. Skär purjolöken tunt och fräs lite lätt i lite olja.
Mosa potatisen ihop med blomkål och purjolök. Tillsätt crème fraiche och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda med hackad gul lök, olivolja, honung och timjan. Krydda med salt och peppar.
Servera kycklingen med moset och tomatsalladen.

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris