Marinerad-kycklingfilé-med-teriyakinudlar-och-strimlade-primörers
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Marinerad kycklingfilé med teriyakinudlar och strimlade primörer

min | Enkelt

Asieninspirerad marinerad kycklingfilé som gör sig utmärkt med teriyakinudlar och kroepoekchips. Toppa med koriander och strimlade primörer för att fylla ut smakerna.

Ingredienser

10 st
Kycklingfilé
1.5 dl
woksås
4 tsk
ingefära, malen
1 kg
äggnudlar
2 st
chili röd, fintärnad
1 st
citrongräs i fina strimlor
5 msk
färsk ingefära, strimlad
200 g
gul lök, strimlad
300 g
morot, strimlad
200 g
salladslök, strimlad
1.5 dl
majsolja
2 dl
teriyakisås
salt, grovmalen svartpeppar
kroepoekchips
färsk koriander

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Asieninspirerad marinerad kycklingfilé som gör sig utmärkt med teriyakinudlar och kroepoekchips. Toppa med koriander och strimlade primörer för att fylla ut smakerna.

Så här gör du

Blanda samman woksåsen och ingefärspulver. Pensla kycklingfilén med såsen och låt dra ca 1 timma.

Koka under tiden äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen i saltat vatten.

Stek kycklingfilén i ugn vid 170° grader till 70° grader innertemperatur. Låt vila en stund. Fräs grönsakerna i majsolja. Salta och peppra.

Blanda nudlarna med grönsakerna. Smaka av med teriyakisås, salt och peppar.

Skär kycklingfilén i passande skivor och anrätta dem på teriyakinudlarna. Garnera med kroepoek chips och koriander.