Maldom_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Maldoum med kycklingfärs

60 min | Medelsvårt

Kycklingfärs- och grönsaksgratäng från mellanöstern. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

1000 g
kycklingfärs
4 st
aubergine, skivade
olivolja till pensling
0.5 dl
persilja
1 msk
salt
1 tsk
kryddpeppar, malen
1 tsk
paprikapulver
3 st
tomat, skivade
3 dl
vatten

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingfärs- och grönsaksgratäng från mellanöstern. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Skala remsor av auberginerna med en potatisskalare så att de blir randiga. Skär dem sedan i 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt och pensla med olja och salta lätt.

Grilla i ugnen på 250 grader tills de får färg.

Finhacka persilja och blanda med salt, kryddpeppar och paprikapulver och lägg i en bunke.

Rör ner i köttfärsen. Gör biffar av färsen i samma storlek som aubergin och tomatskivorna.

Varva kycklingfärsbiffar, aubergineskivor och tomatskivor stående i en form (helst rund). Häll vatten i formen och täck med aluminiumfolie. Grädda i 200 grader i ugnen i ca 30-40 minuter.

Ta av folie och grädda ytterligare 5 minuter.

Servera med syrlig yoghurt och nybakat bröd.