Klubbfile_kycklingsteak_gronkal_svartkal_ortmayo_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

45 min | Medelsvårt

Smörstekt Klubbfilé med skinn. Servera med svartkål, bakad, picklad lök samt semitorkade tomater och en god örtemulsion

Ingredienser

Smörstekt klubbfilé

100 g
smör till stekning
20 st
timjanskvistar
10 st
krossade vitlökar
salt och peppar

semitorkade tomater

400 g
cocktailtomater, halverade
40 g
socker
olivolja
salt och peppar

bakad lök

10 st
bananschalottenlök
100 g
smör
100 g
honung, flytande
salt och peppar

picklad silverlök

2 st
silverlök
100 g
ättika
100 g
socker
200 g
vatten

örtemulsion

2 st
hela ägg
4 dl
örtolja (valfri sort)
20 g
dijonsenap
10 g
citronsaft
10 g
salt

svartkål och svamp

600 g
svartkål
500 g
svamp exempelvis shiitake
15 g
citronsaft
smör och olivolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Smörstekt Klubbfilé med skinn. Servera med svartkål, bakad, picklad lök samt semitorkade tomater och en god örtemulsion

Så här gör du

Klubbfilé med skinn
Stek Klubbfiléerna 7-8 minuter i smör med krossad vitlök och timjankvistar tills innertemperaturen är minst 70 grader.  Skär i 2-3 st  snyggt skurna bitar.

Servera gärna med en god rödvinssås.

Semitorkade tomater
Börja med att dela cocktailtomaterna och lägg på en plåt. Salta, peppra och sockra och tillsätt olivolja. Baka i ugn utan luftfuktighet på 90 grader i ca 3-4 timmar.

Bakad lök
Skala löken och dela i 2 delar. Lägg på plåt med smör. Ringla över honung och salta och peppra. Baka i ugn på 180 grader i ca 40 min. Ös med smöret då och då.

Picklad silverlök
Skiva silverlök tunt på mandolin. Salta löken lätt. Koka upp ättika socker och vatten. Låt svalna. Lägg gärna löken i vacuumpåse och häll på lagen. Låt stå i minst 1 timme.

Örtemulsion
Gör en emulsion av en god illgrön örtolja. Slå i hela ägg med dijonsenap, citronsaft och salt i en mixerbägare. Häll på örtolja och stavmixa från botten tills den tjocknat. Smaka av med salt.

Svartkål och svamp
Ansa svartkål från roten. Dela svamp. Stek i smör och olja hastigt. Salta,  peppra och tillsätt lite citronsaft.