
Rödcurrybrässerad kycklingklubba med soja- och ingefärsmarinerad gurka
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Rödcurrybrässerad kycklinklubba med soja- och ingefärsmarinerad gurka är en fin och enkel rätt. Perfekt mat för den som vill få fram indiska smaker.
Så här gör du
Bryn klubborna på skinnsidan i ca 5 min, vänd och bryn ca 1 min på köttsidan. Lägg upp i bleck.
Skala och skär ner alla grönsakerna till buljongen. Fräs i olja ca 10 min och tillsätt röd currypaste och fräs ca 30 sek.
Tillsätt fisksås och buljong och koka ca 5 min. Slå detta över klubborna och brässera i ugnen ca 45-50 min, 150°C.
Lyft ur klubborna och sila buljongen och koka ihop. Red eventuellt av den med maizena.
Skala och kärna ur gurkorna. Skiva eller strimla gurkan och salta lätt. Pressa ur lite av vätskan och blanda med lime och soja. Toppa med grovskuren koriander vid servering. Servera anrättningen med ris eller nudlar.
Tips 1! Koka en röd curry- och kokossås till. Blanda då i kokosmjölk i såsen när den är redd.
Tips 2! Gör en risotto med kokosmjölk och lime som tillbehör istället för ris eller nudlar.
FLER RECEPT

Bahn mi med stekt skivad klubbfilé, pickles och srirachamajonnäs

Honungs- och sojaglacerad Kycklinginnerfilé med krispig quinoa och krasse

Krispigt stekt kycklinginnerfilé med barigouleinkokt persiljerot

Chicken Nugget Green Slider

Chicken Nuggets i korvbröd med avokadorelish, picklad rödlök och dijonnaise

Krispig strimlad Kycklingfilé med gochujang, pak choi och ris

Nacho Chicken Nugget Plate

Kale Caesar Salad med Kycklingnuggets