Rostad halv kyckling med tomatsallad och bearnaise
Ingredienser
Rostad halv kyckling
Bearnaise
Tomatsallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassisk bistrorätt med rostad halv kyckling och självklara tillbehör som bearnaise, pommes och tomatsallad
Så här gör du
Halv kyckling
Dela varje kyckling i två halvor. Blanda olivolja, salt, peppar, örter och krossad vitlök i en skål. Gnid in kycklinghalvorna med blandningen.
Rosta i ugn på 200 grader i 45-60 min tills innertemp på 82 grader vid benet. Ös kycklingen vid flera tillfällen. Låt därefter kycklingen vila i några minuter innan servering.
Bearnaise
Smält smöret. Koka upp schalottenlök med vinäger, vatten och dragon tills ungefär hälften av vätskan återstår. Sila bort lök och dragon.
Vispa nu äggulorna tillsammans med vätskan tills allt tjocknar. Tillsätt smöret först droppvis under konstant vispning tills såsen mättnar. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite tabasco och blanda i hackad persilja och citron.
Tomatsallad
Skär tomaterna i oregelbunda bitar. Hacka löken. Vispa dijon tillsammans med vinägern och salt. Häll på olivoljan och fortsätt vispa tills den tjocknar. Blanda tillsammans med tomaterna och löken.
Servera allt tillsammans med nyfriterade pommes frites.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås