Confiterad hel urbenad kyckling
Ingredienser
Confiterad urbenad hel kyckling
Buljongkokta linser
Brysselkål
Romescokräm
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Serveras gärna som sharing-rätt med smakrik krust, buljongkokta gotlandslinser, brysselkål och romescokräm
Så här gör du
Confiterad urbenad hel kyckling
Gnid in kycklingen i salt, svartpeppar, krossad vitlök, timjan och rosmarin och låt marinera i ca 30 min. Confitera sedan kycklingen i antingen olja eller kycklingfett i 90°C tills köttet börjar falla isär. Häll sedan av oljan och lägg kycklingen i press i kylen.
Rosta kycklingskinnen gyllene i ugnen på 190°C.
Skala, skiva och fritera schalottenlöken, fritera även kålen i oljan. Hacka ner skinnet något och blanda sedan med kålen och löken till ett grovt krust. När kycklingen kallnat, värm på den hårt i en salamander och toppa med krustet.
Buljongkokta linser
Finhacka löken och koka mjukt i olja, kyl ned. Sjud linserna i saltad kycklingbuljong ca 20 min tills de är mjuka och blanda sedan med finhackad persilja och löken.
Brysselkål
Halvera brysselkålen och blanchera i riktigt saltat vatten. Häll av vattnet och servera i en skål
Romescokräm
Rosta hela paprikor i ugn på 220°C tills skalet börjar ta färg, låt svalna och ta bort kärnhuset. Skär ner löken, vitlöken och chili i mindre bitar och rosta försiktigt tillsammans med lite olja och timjan i en panna. Mixa grönsakerna med mandel och bind ihop med rapsolja och lite olivolja till en emulsion. Smaka av med salt, svartpeppar, sherryvinäger och eventuellt lite sriracha.
Testa vår Bosarpkyckling!
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås