Confiterad_hel_urbenad_staende_grund-fyrkant
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Confiterad hel urbenad kyckling

120 min | Medelsvårt

Serveras gärna som sharing-rätt med smakrik krust, buljongkokta gotlandslinser, brysselkål och romescokräm

Ingredienser

Confiterad urbenad hel kyckling

1 st
urbenad hel kyckling (á 1kg)
300 g
kycklingskinn
300 g
schalottenlök
200 g
grönkål
1 st
vitlök
färsk timjan och rosmarin
rapsolja eller kycklingfett så det täcker kycklingen
salt och peppar

Buljongkokta linser

4 dl
gotlandslinser eller puylinser
3 st
silverlökar, finhackade
9 dl
kycklingbuljong
1 st
knippe persilja, finskuren

Brysselkål

600 g
brysselkål, ansade

Romescokräm

4 st
röda paprikor
1 st
gul lök, skuren i mindre bitar
1 st
vitlöksklyfta, grovt skuren
0.5 st
röd chili
100 g
mandel, rostad
olivolja och rapsolja
sherryvinäger
salt och peppar
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Serveras gärna som sharing-rätt med smakrik krust, buljongkokta gotlandslinser, brysselkål och romescokräm

Så här gör du

Confiterad urbenad hel kyckling

Gnid in kycklingen i salt, svartpeppar, krossad vitlök, timjan och rosmarin och låt marinera i ca 30 min. Confitera sedan kycklingen i antingen olja eller kycklingfett i 90°C tills köttet börjar falla isär. Häll sedan av oljan och lägg kycklingen i press i kylen.

Rosta kycklingskinnen gyllene i ugnen på 190°C.

Skala, skiva och fritera schalottenlöken, fritera även kålen i oljan. Hacka ner skinnet något och blanda sedan med kålen och löken till ett grovt krust. När kycklingen kallnat, värm på den hårt i en salamander och toppa med krustet.

Buljongkokta linser

Finhacka löken och koka mjukt i olja, kyl ned. Sjud linserna i saltad kycklingbuljong ca 20 min tills de är mjuka och blanda sedan med finhackad persilja och löken.

Brysselkål

Halvera brysselkålen och blanchera i riktigt saltat vatten. Häll av vattnet och servera i en skål

Romescokräm

Rosta hela paprikor i ugn på 220°C tills skalet börjar ta färg, låt svalna och ta bort kärnhuset. Skär ner löken, vitlöken och chili i mindre bitar och rosta försiktigt tillsammans med lite olja och timjan i en panna. Mixa grönsakerna med mandel och bind ihop med rapsolja och lite olivolja till en emulsion. Smaka av med salt, svartpeppar, sherryvinäger och eventuellt lite sriracha.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!