Vitlöksstekt kycklinglårfilé med sallad på bönor och paprika
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En härlig, vitlöksstekt kycklinglårfilé som toppar en sallad. Salladen på vita bönor och rostad paprika matchar väl med kycklingens vitlökssmak.
Så här gör du
Dela vitlöken på mitten (som om du delar en apelsin, med skal och allt). Krydda låren med salt och peppar. Stek sedan skinnsidan nedåt först. Använd bara lite olja i pannan och stek helst bara i fettet som låret avger. Stek ca 10-12 minuter på skinnsidan så att det blir krispigt och vänd sedan och efterstek i 90 °C till 70 °C innertemperatur.
Låt vitlökarna steka med i pannan och sedan åka med i ugnen.
Skala löken och morötterna. Skär dessa i tärningar och svetta i en kastrull. Tillsätt vinäger, buljong och koka mjuka.
Skär haricot verts i bitar och blanchera snabbt i saltat vatten och kyl av. Tärna den rostade paprikan.
Precis vid servering blanda ihop vinägerbuljongen med bönor, paprika, och haricot verts och vänd i olivoljan och smaka av. Servera och toppa med örter och blad.
Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs
General Tso´s Chicken
Maldoum med kycklingfärs
Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion
Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula
Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris
Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis
Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris