Vitlöksstekt kycklinglårfilé med sallad på bönor och paprika
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En härlig, vitlöksstekt kycklinglårfilé som toppar en sallad. Salladen på vita bönor och rostad paprika matchar väl med kycklingens vitlökssmak.
Så här gör du
Dela vitlöken på mitten (som om du delar en apelsin, med skal och allt). Krydda låren med salt och peppar. Stek sedan skinnsidan nedåt först. Använd bara lite olja i pannan och stek helst bara i fettet som låret avger. Stek ca 10-12 minuter på skinnsidan så att det blir krispigt och vänd sedan och efterstek i 90 °C till 70 °C innertemperatur.
Låt vitlökarna steka med i pannan och sedan åka med i ugnen.
Skala löken och morötterna. Skär dessa i tärningar och svetta i en kastrull. Tillsätt vinäger, buljong och koka mjuka.
Skär haricot verts i bitar och blanchera snabbt i saltat vatten och kyl av. Tärna den rostade paprikan.
Precis vid servering blanda ihop vinägerbuljongen med bönor, paprika, och haricot verts och vänd i olivoljan och smaka av. Servera och toppa med örter och blad.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås