Vitlöksstekt-kycklinglårfilé-med-ljummen-sallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Vitlöksstekt kycklinglårfilé med sallad på bönor och paprika

min | Enkelt

En härlig, vitlöksstekt kycklinglårfilé som toppar en sallad. Salladen på vita bönor och rostad paprika matchar väl med kycklingens vitlökssmak.

Ingredienser

1.5 kg
Kycklinglårfilé med skinn
3 st
vitlökar
1 kg
kokta vita bönor
200 g
rostad paprika
2 st
gul lök
300 g
gula morötter
150 g
haricots verts
3 dl
kycklingbuljong
1 dl
god vinäger
2 dl
olivolja
plockade örter och blad

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En härlig, vitlöksstekt kycklinglårfilé som toppar en sallad. Salladen på vita bönor och rostad paprika matchar väl med kycklingens vitlökssmak.

Så här gör du

Dela vitlöken på mitten (som om du delar en apelsin, med skal och allt). Krydda låren med salt och peppar. Stek sedan skinnsidan nedåt först. Använd bara lite olja i pannan och stek helst bara i fettet som låret avger. Stek ca 10-12 minuter på skinnsidan så att det blir krispigt och vänd sedan och efterstek i 90 °C till 70 °C innertemperatur.

Låt vitlökarna steka med i pannan och sedan åka med i ugnen.

Skala löken och morötterna. Skär dessa i tärningar och svetta i en kastrull. Tillsätt vinäger, buljong och koka mjuka.

Skär haricot verts i bitar och blanchera snabbt i saltat vatten och kyl av. Tärna den rostade paprikan.

Precis vid servering blanda ihop vinägerbuljongen med bönor, paprika, och haricot verts och vänd i olivoljan och smaka av. Servera och toppa med örter och blad.