Stekt_skivad_klubbfilé_banhmi_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Banh mi med stekt skivad klubbfilé, pickles och srirachamajonnäs

30 min | Enkelt

Vietnamesisk baguette fylld med stekt skivad klubbfilé
Smaksättning av hoisin, sesam och ingefära lyfter kycklingen ytterligare.

Ingredienser

stekt skivad klubbfilé

10 st
små baguetter
200 g
hoisinsås
30 g
sesamolja
50 g
ingefära riven

picklade grönsaker

400 g
morot strimlad
250 g
böngroddar
300 g
strösocker
300 g
ättika
600 g
vatten
15 g
salt

srirachamajonnäs

300 g
majonnäs
50 g
srirachasås
20 g
sesamolja

Toppings

4 st
jalapeno tunt skivade
100 g
koriander, skuren
150 g
salladslök, tunt skuren
300 g
gurka, skivad
200 g
salta jordnötter, krossade
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vietnamesisk baguette fylld med stekt skivad klubbfilé
Smaksättning av hoisin, sesam och ingefära lyfter kycklingen ytterligare.

Så här gör du

Börja med baguetter och smaksätt kyckling

Gröp ur baguetterna.

Vispa ihop hoisin med sesamolja och riven ingefära. Blanda ihop med den med de stekta och skivade klubbfiléerna.

Pickla grönsaker

Koka upp ingredienser till pickleslag. Låt svalna. Häll över morötter och böngroddar. Låt  dem ligga i lagen i några timmar.

Smaksätt majonnäs 

Blanda ihop majonnäs och srirachasås. Fyll i spritspåse

Förbered grönsaker och tillbehör

Skiva gurka, skär koriander och vårlök. Mortla jordnötter grovt. Blanda gärna gurkan snabbt med lite pickleslag.

Montera baguetter med fyllning

Fyll baguetter med srirachamajonnäs, pickles, skivad gurka. Toppa med den hoisinmarinerade kycklingen och avsluta med koriander, salladslök, skivad jalapeno och krossade jordnötter.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!