Stekt_skivad_klubbfilé_banhmi_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Bahn mi med stekt skivad klubbfilé, pickles och srirachamajonnäs

30 min | Enkelt

Vietnamesisk baguette med extra allt. Stekt skivad klubbfilé uppblandad med hoisin, sesam och ingefära lyfter den saftiga kycklingen till nya höjder.

Ingredienser

stekt skivad klubbfilé

1000 g
stekt och skivad klubbfilé
10 st
små baguetter
200 g
hoisinsås
30 g
sesamolja
50 g
ingefära riven

picklade grönsaker

400 g
morot strimlad
250 g
böngroddar
300 g
strösocker
300 g
ättika
600 g
vatten
15 g
salt

srirachamajonnäs

300 g
majonnäs
50 g
srirachasås
20 g
sesamolja

Toppings

4 st
jalapeno tunt skivade
100 g
koriander, skuren
150 g
salladslök, tunt skuren
300 g
gurka, skivad
200 g
salta jordnötter, krossade

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vietnamesisk baguette med extra allt. Stekt skivad klubbfilé uppblandad med hoisin, sesam och ingefära lyfter den saftiga kycklingen till nya höjder.

Så här gör du

Gröp ur baguetterna.

Vispa ihop hoisin med sesamolja och riven ingefära. Blanda ihop med den stekta och skivade klubbfiléerna.

Koka upp ingredienserna till pickleslagen. Låt svalna. Låt morötterna och böngroddarna ligga i lagen i några timmar.

Blanda ihop majonnäsen och srirachasåsen och lägg i spritspåse

Skiva gurka, skär koriander och vårlök. Mortla jordnötterna grovt. Blanda gärna gurkan snabbt med lite pickleslag.

Fyll baguetten med srirachamajonnäs, pickles, skivad gurka. Toppa med den hoisinmarinerade kycklingen och avsluta med koriander, salladslök, skivad jalapeno och de krossade jordnötterna.