Stekt_skivad_klubbfilé_sallad_1280x820
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Cobbsallad med stekt och skivad klubbfilé

30 min | Enkelt

Klassisk amerikansk sallad skapad på 30 talet av Robert Howard Cobb som slängde ihop en sallad av det som fanns kvar i restaurangen på kvällen. Cobbsallad är kanske den mest populära salladen efter caesarsalladen.

Ingredienser

cobbsallad

1000 g
stekt skivad klubbfilé
250 g
bacon, strimlat och stekt
800 g
romansallat, strimlat
800 g
tomater i blandade färger, tärnade
5 st
ägg, kokta och tärnade eller klyftade
5 st
avokado, tärnade
300 g
ädelost typ roquefort

Senapsdressing

50 g
äppelcidervinäger
50 g
dijonsenap
1 dl
olivolja
1 dl
rapsolja
10 g
worchestershiresås
tabasco
salt och nymald svartpeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Klassisk amerikansk sallad skapad på 30 talet av Robert Howard Cobb som slängde ihop en sallad av det som fanns kvar i restaurangen på kvällen. Cobbsallad är kanske den mest populära salladen efter caesarsalladen.

Så här gör du

Skär alla grönsakerna. Strimla och stek baconet krispigt. Koka äggen i 6-7 minuter, kyl ner, skala och skär i klyftor. Smula ner ädelosten.

Vispa ihop ingredienserna till senapsdressingen. Smaka av med tabasco, salt och svartpeppar

Lägg romansallat i botten på tallriken. Lägg grönsakerna och övriga ingredienser i rader. Ringla över dressingen eller servera i skål.

 

Tips: Det är alltid gott med krutonger i en sallad. Använd gårdagens bröd och rosta av i ugnen med olivolja.