Drumsticks-med-jambalaya-och-BBQ-dipp
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Drumsticks med jambalaya och BBQ-dipp

min |

Drumsticks Grill med kreolsk jambalaya och bbq-dipp passar nästan alla. Tillsammans med kryddigt ris blir detta en läcker poppisrätt.

Ingredienser

30 st
Drumsticks Grill
1 dl
matolja
500 g
gul lök, hackad
300 g
röd paprika, strimlad
300 g
blekselleri
550 g
tomater, tärnade i konserv
300 g
långkornigt ris
5 dl
fågelbuljong på fond
1 kg
bacon, fintärnad
200 g
basilika, torkad
10 g
paprikapulver
2 krm
gurkmeja, malen
salt och svartpeppar
chiliflakes

BBQ-dipp

100 g
gräddfil
100 g
kesella
3 msk
gräslök, finskuren
3 msk
HP Sauce
2 klyftor
vitlök, pressad
salt med rökt smak
cayennepeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Drumsticks Grill med kreolsk jambalaya och bbq-dipp passar nästan alla. Tillsammans med kryddigt ris blir detta en läcker poppisrätt.

Så här gör du

Blanda alla ingredienser till dippen. Krydda med rökt salt och cayennepeppar efter smak.

Fräs hackad lök, strimlad paprika och tunt skivad blekselleri i matolja. Blanda i tomaterna och chiliflakes. Tillsätt ris och fågelbuljong. Smaka av med salt och peppar. Låt koka tills risgrynen är kokta.

Stek under tiden fint tärnad bacon. Tillsätt skivade champinjoner och bryn även dem. Blanda bacon och champinjoner med riset. Krydda med basilika, paprikapulver och gurkmeja.

Värm drumsticks enligt anvisningen på förpackningen. Anrätta dem med Jambalaya och BBQ-dippen.