Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

min | Medelsvårt

Friterade kycklingvingar är ett perfekt och populärt tilltugg i många sammanhang. Till dessa rekommenderar vi en god krassemajonnäs att dippa i.

Ingredienser

1.5 kg
Bosarp kycklingvingar
100 g
vitlöksklyftor
2 dl
vetemjöl
6 st
äggvitor
200 g
panko ströbröd
olja till fritering
salt och peppar
olivolja

Krassemajonnäs

3 dl
majonnäs
100 g
spenat
80 g
krasse
1 dl
crême fraiche
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Friterade kycklingvingar är ett perfekt och populärt tilltugg i många sammanhang. Till dessa rekommenderar vi en god krassemajonnäs att dippa i.

Så här gör du

Krossa vitlöken och blanda med vingarna, salta, peppra och vänd runt med olivolja. Låt marinera ca 30 min. Vänd sedan i vetemjöl, lätt vispad äggvita och sist ströbröd.

Fritera i 170° olja precis innan servering och låt rinna av på papper, salta lätt. Kolla gärna temperaturen på vingarna så att de är minst 75° i kärntemperatur. Fritera helst i en kastrull med olja fylld till hälften så att det inte kokar över. Håll koll på temperaturen.

Krassemajonnäs

Mixa spenaten slät och grön med crême fraichen. Vänd i majonnäsen. Klipp krassen och blanda i och smaka av med salt.