Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs
Ingredienser
Krassemajonnäs
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Friterade kycklingvingar är ett perfekt och populärt tilltugg i många sammanhang. Till dessa rekommenderar vi en god krassemajonnäs att dippa i.
Så här gör du
Krossa vitlöken och blanda med vingarna, salta, peppra och vänd runt med olivolja. Låt marinera ca 30 min. Vänd sedan i vetemjöl, lätt vispad äggvita och sist ströbröd.
Fritera i 170° olja precis innan servering och låt rinna av på papper, salta lätt. Kolla gärna temperaturen på vingarna så att de är minst 75° i kärntemperatur. Fritera helst i en kastrull med olja fylld till hälften så att det inte kokar över. Håll koll på temperaturen.
Krassemajonnäs
Mixa spenaten slät och grön med crême fraichen. Vänd i majonnäsen. Klipp krassen och blanda i och smaka av med salt.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås