
Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba är både gott och
underskattat. Servera på surkålsbädd med rostad potatis vid sidan om.
Så här gör du
Putsa klubborna, salta med havssalt och låt rimma ca 2-4 tim. Ta bort överblivet salt från klubborna och lägg i bleck med hög kant. Dela vitlök (med skal) och lägg i blecket, tillsätt timjankvistarna och citronskal
Smält ankfett, blanda med olivolja och slå detta på allt i blecket, så att det täcker klubborna. Stek i 150°C ugn ca 30-40 min beroende på storlek. Kolla med termometer, 82°C inne vid benet. Låt gärna kycklingen svalna i fettet.
Lyft ur klubborna och värm i ugnen innan servering.
Skiva lök och strimla sidfläsk grovt. Fräs detta i en bred kastrull, tillsätt vin och reducera tills hälften återstår. Tillsätt kål, kryddor och buljong och koka ca 20 min på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
Skär potatisen i mindre bitar, tillsätt olja samt salt och rosta i 170°C ugn tills den är mjuk med fin yta. Servera med grov senap och finskurna örter.
FLER RECEPT

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris