
Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba är både gott och underskattat. Servera på en surkålsbädd med rostad potatis vid sidan om.
Så här gör du
Putsa klubborna, salta med havssalt och låt rimma ca 2-4 tim. Ta bort överblivet salt från klubborna och lägg i bleck. Dela vitlöken (med skal) och lägg i blecket, tillsätt timjankvistarna och citronskal
Smält ankfett, blanda med olivolja och slå detta på allt i blecket, så att det täcker klubborna. Stek i 150°C ugn ca 30-40 min beroende på storlek. Kolla med termometer, 82°C inne vid benet. Låt gärna kycklingen svalna i fettet.
Lyft ur klubborna och värm i ugnen innan servering.
Skiva lök och strimla sidfläsk grovt. Fräs detta i en bred kastrull, tillsätt vin och reducera till hälften återstår. Tillsätt kål, kryddor och buljong och koka ca 20 min på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
Skär ner och rosta potatisen i 170°C ugn med olja och salt tills den är mjuk med fin yta. Servera med grov senap och finskurna örter.

Bahn mi med stekt skivad klubbfilé, pickles och srirachamajonnäs

Honungs- och sojaglacerad Kycklinginnerfilé med krispig quinoa och krasse

Krispigt stekt kycklinginnerfilé med barigouleinkokt persiljerot

Chicken Nugget Green Slider

Chicken Nuggets i korvbröd med avokadorelish, picklad rödlök och dijonnaise

Krispig strimlad Kycklingfilé med gochujang, pak choi och ris

Nacho Chicken Nugget Plate

Kale Caesar Salad med Kycklingnuggets