Confit_Kycklingklubba_grund_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

0 min | Enkelt

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba är både gott och
underskattat. Servera på surkålsbädd med rostad potatis vid sidan om.

Ingredienser

havssalt
3 st
vitlök, hela
20 st
timjankvistar
2 st
citroner, skalet
1 kg
ankfett
3 dl
olivolja
1 kg
surkål
300 g
rökt sidfläsk
3 st
gul lök
2 dl
vitt vin
1 tsk
kummin
1 liter
kycklingbuljong
2 st
lagerblad
2 kg
potatis till rostning
örter till garnering
grov senap som tillbehör

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba är både gott och
underskattat. Servera på surkålsbädd med rostad potatis vid sidan om.

Så här gör du

Putsa klubborna, salta med havssalt och låt rimma ca 2-4 tim. Ta bort överblivet salt från klubborna och lägg i bleck med hög kant. Dela vitlök (med skal) och lägg i blecket, tillsätt timjankvistarna och citronskal

Smält ankfett, blanda med olivolja och slå detta på allt i blecket, så att det täcker klubborna. Stek i 150°C ugn ca 30-40 min beroende på storlek. Kolla med termometer, 82°C inne vid benet. Låt gärna kycklingen svalna i fettet.

Lyft ur klubborna och värm i ugnen innan servering.

Skiva lök och strimla sidfläsk grovt. Fräs detta i en bred kastrull, tillsätt vin och reducera tills hälften återstår. Tillsätt kål, kryddor och buljong och koka ca 20 min på svag värme. Smaka av med salt och peppar.

Skär potatisen i mindre bitar, tillsätt olja samt salt och rosta i 170°C ugn tills den är mjuk med fin yta. Servera med grov senap och finskurna örter.