Vitlöks-och-örtconfiterad-kycklingklubba
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

0 min | Enkelt

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba är både gott och underskattat. Servera på en surkålsbädd med rostad potatis vid sidan om.

Ingredienser

10 st
kycklingklubbor
3 st
vitlök
20 st
timjankvistar
2 st
citroner, skalet
1 kg
ankfett
3 dl
olivolja
1 kg
surkål
300 g
rökt sidfläsk
3 st
gul lök
2 dl
vitt vin
1 tsk
kummin
1 liter
kycklingbuljong
2 st
lagerblad
2 kg
potatis till rostning
örter till garnering
grov senap som tillbehör

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba är både gott och underskattat. Servera på en surkålsbädd med rostad potatis vid sidan om.

Så här gör du

Putsa klubborna, salta med havssalt och låt rimma ca 2-4 tim. Ta bort överblivet salt från klubborna och lägg i bleck. Dela vitlöken (med skal) och lägg i blecket, tillsätt timjankvistarna och citronskal

Smält ankfett, blanda med olivolja och slå detta på allt i blecket, så att det täcker klubborna. Stek i 150°C ugn ca 30-40 min beroende på storlek. Kolla med termometer, 82°C inne vid benet. Låt gärna kycklingen svalna i fettet.

Lyft ur klubborna och värm i ugnen innan servering.

Skiva lök och strimla sidfläsk grovt. Fräs detta i en bred kastrull, tillsätt vin och reducera till hälften återstår. Tillsätt kål, kryddor och buljong och koka ca 20 min på svag värme. Smaka av med salt och peppar.

Skär ner och rosta potatisen i 170°C ugn med olja och salt tills den är mjuk med fin yta. Servera med grov senap och finskurna örter.