Kryddstekta-Kycklingben-med-rostad-potatis,-mojo-rojo-och-blomkålssallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kryddstekta Kycklingben med rostad potatis och mojo rojo

min | Enkelt

Kycklingben kryddade med anchochili, spiskummin och fänkålsfrö varvas med mojo rojo och rostad potatis. Hacka upp en fräsch blomkålssallad och säg bon apetit.

Ingredienser

2.5 kg
Bosarp kycklingben
2 g
malen spiskummin
2 g
anchochilipulver
2 g
malet fänkålsfrö
salt och svartpeppar

Blomkålssallad

1.2 kg
blomkålsbuketter
200 g
gröna ärtor
150 g
tärnad, konserverad paprika
1 dl
färsk citronjuice
2 dl
olivolja
150 g
rostade solrosfrön
40 g
hackad persilja
2 kg
kulsorterad potatis
salt och svartpeppar

Mojo rojo

500 g
paprika, delad och urkärnad
10 g
röd chili
200 g
schalottenlök
30 g
vitlök
2 g
malen spiskummin
40 g
äppelcidervinäger
40 g
äggula
4 dl
rapsolja
1 dl
olivolja
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingben kryddade med anchochili, spiskummin och fänkålsfrö varvas med mojo rojo och rostad potatis. Hacka upp en fräsch blomkålssallad och säg bon apetit.

SÅ HÄR GÖR DU

Blanda kryddorna, salta och peppra först kycklingbenen och vänd sedan i kryddorna. Lägg upp på plåtar och baka i 150° ugn till en innertemperatur på 82°.

Blanchera blomkålen i saltat vatten och kyl av i isvatten. Blanda med ärtor, paprika, citron, olivolja och smaka av med salt och peppar. Toppa salladen med persilja och solrosfrön.

Blanda potatisen med olivolja, salt och peppar. Baka mjuka i 180° ugn.

Mojo rojo
Rosta paprika, chili, schalottenlök och vitlök i 200° ugn ca 10 min. Låt svalna. Mixa sedan med vinägern, äggula, spiskummin och tillsätt oljan droppvis. Smaka av med salt.