
Kycklingbröst med vinge och citronpotatis
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingbröst med vinge och citronpotatis är en enkel men läcker rätt att servera framför gästerna.
Så här gör du
Pressa lite citronsaft över kycklingen och krydda med salt, peppar och rosmarin.
Skala och skär potatisen i bitar eller använd färdigskalade potatisklyftor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek potatisen till den får lite färg. Krydda med salt. peppar, rivet citronskal och lite rosmarin.
Lägg över potatisen i ett bleck och häll på buljongen. Tillsätt skivad vitlök och oliverna.
Stek kycklingen till den får lite färg på bägge sidor och lägg ovanpå potatisen. Efterstek i ugnen på 150°C i ca 30 minuter. Servera med en matig råkostsallad.

Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese

Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp

Korean Fried Chicken med gochujangsås

Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon

Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs

Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs

Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré

Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås