Fin_puts_innefile_spett_Olle
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Honungs- och sojaglacerad Kycklinginnerfilé med krispig quinoa och krasse.

60 min | Medelsvårt

Honungsglacerad Kycklinginnerfilé med potatisbröd, kålsallad,
picklad svamp och gräddfil. En signaturrätt av Olle Broström från Juniorkocklandslaget.
 

Ingredienser

finputsad kycklinginnerfilé

300 g
quinoa
smör till stekning
2 ask
kryddkrasse

sojaglaze

400 g
honung
800 g
reducerad kycklingbuljong
4 msk
champagnevinäger
soja

potatisbröd

150 g
potatis, (skalad, kokt och passerad)
380 g
vetemjöl
1 tsk
fänkålsfrö (mixat)
1 tsk
kummin (mixad)
1 krm
salt
5 g
jäst
150 g
vatten

Kålsallad

1 kg
spetskål
100 g
bladpersilja
400 g
ostronskivling
1-1-2 lag (ättika-socker-vatten)
olivolja

Fermenterad sriracha

200 g
röd chili
30 g
vatten
30 g
vitlök
1 msk
ättika
1 tsk
salt utan jod
500 g
gräddfil
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Honungsglacerad Kycklinginnerfilé med potatisbröd, kålsallad,
picklad svamp och gräddfil. En signaturrätt av Olle Broström från Juniorkocklandslaget.
 

Så här gör du

I det här receptet är det flera olika moment. Läs gärna igenom allt från början.

Glaze
Koka honung till en karamell.  Häll i vinäger. Koka ner med den reducerade buljongen till tjock konsistens. Smaka av med soja och champagnevinäger.

Quinoa och kycklingspett
Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Spola bort all stärkelse.
Trä kyckling på spett. Pensla spetten med glaze.

Vid servering: stek den kokta quinoan krispig i smör. Smaka av med salt.
Grilla spetten hårt på grillen. Toppa med krispig quinoa och kryddkrasse.

Viktigt att servera kycklingen när den är nygrillad. Då är den som godast!

Potatisbröd
Lös jäst i vattnet och blanda med resterande ingredienser till en smidig deg. Låt degen jäsa i 30 minuter. Vik in kanterna på degen så att man spänner upp den, upprepa proceduren 3 gånger var 30 minut. Forma små flatbröd och baka av i ugn på 250°C.

Kålsallad
Plocka ner ostronskivling i mindre bitar. Lägg in i 1-1-2 lag. Låt stå.
Strimla spetskål tunt. Smaka av med olivolja salt och svartpeppar. Blanda ner avrunnen svamp och toppa med hackad persilja.

Sriracha
Mixa ingredienser till sriracha grovt. Låt stå ute i ca 7 dygn. Koka upp och kyl ned.

Obs! Det går naturligtvis bra med köpt Sriracha men lägg gärna tid på att göra egen. Magiskt gott!

Servera kycklingspett och quinoa med gräddfil.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!