Fin_puts_innefile_spett_Olle
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Honung och sojaglacerad kycklinginnerfilé med krispig quinoa och krasse.

60 min | Medelsvårt

En underbar gastronomisk käftsmäll signerad Olle Broström från Juniorkocklandslaget. Honungsglacerad kycklinginnerfilé tillsammans med potatisbröd, kålsallad med picklad svamp, fermenterad sriracha och gräddfil. 

Ingredienser

sojaglaze

400 g
honung
800 g
reducerad kycklingbuljong
4 msk
champagnevinäger
soja

finputsad kycklinginnerfilé

1.5 kg
funputsad kycklinginnerfilé
300 g
quinoa
smör till stekning
2 ask
kryddkrasse

potatisbröd

150 g
potatis, skalad, kokt och passerad)
380 g
vetemjöl
1 tsk
fänkålsfrön (mixad)
1 tsk
kummin (mixad)
1 krm
salt
5 g
jäst
150 g
vatten

Kålsallad

1 kg
spetskål
100 g
bladpersilja
400 g
ostronskivling
1-1-2 lag (ättika-socker-vatten)
olivolja

Fermenterad sriracha

200 g
röd chili
30 g
vatten
30 g
vitlök
1 msk
ättika
1 tsk
salt utan jod
500 g
gräddfil

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En underbar gastronomisk käftsmäll signerad Olle Broström från Juniorkocklandslaget. Honungsglacerad kycklinginnerfilé tillsammans med potatisbröd, kålsallad med picklad svamp, fermenterad sriracha och gräddfil. 

Så här gör du

Glaze

Koka honungen till en karamell, häll i vinägern och koka ner med den reducerade buljongen. Koka ner glazen till tjock konsistens och smaka sedan av med soja och champagnevinäger.

Quinoa och kycklingspett

Koka quinoa enligt angivelse och spola bort all stärkelse, stek sedan quinoan krispig i smör och smaka av med salt. Trä kycklingen på spett, pensla spetten med glazen och grilla hårt på grillen. Toppa med krispig quinoa och kryddkrasse. Viktigt att servera kycklingen när den är nygrillad, då är den som godast!

Potatisbröd

Lös jästen i vattnet och blanda med resterande ingredienser till en smidig deg. Låt degen jäsa i 30 minuter. Vik in kanterna på degen så att man spänner upp den, upprepa proceduren 3 gånger var 30 minut. Forma små flatbröd och baka av i ugn på 250°C.

Kålsallad

Plocka ner ostronskivlingen och lägg in i 1-1-2 lag, strimla ner kålen tunt och smaka upp med olivolja salt och svartpeppar. Blanda sedan ner svampen och toppa med hackad persilja.

Sriracha

Mixa ingredienserna till srirachan grovt, låt stå ute i ca 7 dygn. Koka upp och kyl ned.

Servera tillsammans med gräddfil.

 

Obs det går naturligtvis bra med köpt Sriracha men lägg gärna tid på att göra egen. Magiskt gott!