Yakitorispett på kycklingfilé i tortillabröd, sallad på sojabönor och chilidressing
Ingredienser
yakitorispett
Yakitorisås (tare)
sallad på sojabönor
Chilidressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Yakitorispett i tortillabröd med god sallad på sojabönor
och het chilidressing. Spännande streetfood.
Så här gör du
Skiva vitlök och ingefära. Blanda ihop övriga ingredienser till yakitorisåsen.
Tärna kycklingfilén och marinera i 2-4 timmar. Blöttlägg bambuspetten.
Skär salladslöken i ca 3 cm bitar. Trä de nu marinerade tärnade kycklingfiléerna på spett varvat med salladslök. Spara marinaden och koka ihop i ca 5 min. Grilla spetten i några minuter på varje sida och pensla med den kokta yakitorisåsen.
Blanda ihop sojabönor med skuren salladslök, äpplemos, riven ingefära och soja. Smaka ev av med mer soja eller äppelmos. Det ska vara en balans mellan umamisälta och sötma.
Vispa ihop majonnäsen, honung och gochujang ordentligt.
Servering:
Sota ett litet tortillabröd i panna och lägg sen en sked av salladen på sojabönor. Lägg på ett spett och avsluta med att spritsa chilimajonnäsen. Dra bort bambuspettet från kycklingen, toppa med sesamfrön och koriander. Vik ihop tortillan och servera!
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås