Tärnad_bröstfilé_yakitorispett_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Yakitorispett på kycklingfilé i tortillabröd, sallad på sojabönor och chilidressing

45 min | Medelsvårt

Yakitorispett i tortillabröd med god sallad på sojabönor
och het chilidressing. Spännande streetfood.

Ingredienser

yakitorispett

20 st
salladslök, lite grövre alt tunn purjo, skuren i ca 3 cm
bambuspett blötlagda
20 st
små tortillabröd
rostade sesamfrön
koriander, skuren

Yakitorisås (tare)

50 g
vitlök, skivad
400 g
japansk soja
400 g
mirin
300 g
sake eller vitt vin
150 g
ingefära, skivad

sallad på sojabönor

750 g
sojabönor
100 g
salladslök, fint skuren
200 g
äpplemos
50 g
japansk soja
50 g
ingefära, riven

Chilidressing

400 g
majonnäs gärna kewpie (japansk majjo)
50 g
gochujang, koreansk chilipasta
20 g
honung

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Yakitorispett i tortillabröd med god sallad på sojabönor
och het chilidressing. Spännande streetfood.

Så här gör du

Skiva vitlök och ingefära. Blanda ihop övriga ingredienser till yakitorisåsen.

Tärna kycklingfilén och marinera i 2-4 timmar. Blöttlägg bambuspetten.

Skär salladslöken i ca 3 cm bitar. Trä de nu marinerade tärnade kycklingfiléerna på spett varvat med salladslök. Spara marinaden och koka ihop i ca 5 min. Grilla spetten i några minuter på varje sida och pensla med den kokta yakitorisåsen.

Blanda ihop sojabönor med skuren salladslök, äpplemos, riven ingefära och soja. Smaka ev av med mer soja eller äppelmos. Det ska vara en balans mellan umamisälta och sötma.

Vispa ihop majonnäsen, honung och gochujang ordentligt.

Servering:

Sota ett litet tortillabröd i panna och lägg sen en sked av salladen på sojabönor. Lägg på ett spett och avsluta med att spritsa chilimajonnäsen. Dra bort bambuspettet från kycklingen, toppa med sesamfrön och koriander. Vik ihop tortillan och servera!