
Yakitorispett på kycklingfilé i tortillabröd, sallad på sojabönor och chilidressing
Ingredienser
yakitorispett
Yakitorisås (tare)
sallad på sojabönor
Chilidressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Yakitorispett i tortillabröd med god god sallad på sojabönor
och het chilidressing.Spännande och bra streetfood.
Så här gör du
Skiva vitlök och ingefära. Blanda ihop övriga ingredienser till yakitorisåsen.
Tärna kycklingfilén och marinera i 2-4 timmar. Blöttlägg bambuspetten.
Skär salladslöken i ca 3 cm bitar. Trä de nu marinerade tärnade kycklingfiléerna på spett varvat med salladslök. Spara marinaden och koka ihop i ca 5 min. Grilla spetten i några minuter på varje sida och pensla med den kokta yakitorisåsen.
Blanda ihop sojabönor med skuren salladslök, äpplemos, riven ingefära och soja. Smaka ev av med mer soja eller äppelmos. Det ska vara en balans mellan umamisälta och sötma.
Vispa ihop majonnäsen, honung och gochujang ordentligt.
Servering:
Sota ett litet tortillabröd i panna och lägg sen en sked av salladen på sojabönor. Lägg på ett spett och avsluta med att spritsa chilimajonnäsen. Dra bort bambuspettet från kycklingen, toppa med sesamfrön och koriander. Vik ihop tortillan och servera!
FLER RECEPT

Bahn mi med stekt skivad klubbfilé, pickles och srirachamajonnäs

Honungs- och sojaglacerad Kycklinginnerfilé med krispig quinoa och krasse

Krispigt stekt kycklinginnerfilé med barigouleinkokt persiljerot

Chicken Nugget Green Slider

Chicken Nuggets i korvbröd med avokadorelish, picklad rödlök och dijonnaise

Krispig strimlad Kycklingfilé med gochujang, pak choi och ris

Nacho Chicken Nugget Plate

Kale Caesar Salad med Kycklingnuggets