Salladskyckling_hoisin_bbq_liggande1
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Hoisin BBQ Bowl på salladskyckling

45 min | Enkelt

En asiatisk smakbomb i denna ricebowl med salladskyckling, asian-slaw, picklad svamp, mango, ris och koriander

Ingredienser

Salladskyckling

1.5 kg
Salladskyckling
2 dl
hoisinsås
2 dl
BBQsås ex sweet baby rays
1 dl
riven ingefära

Asianslaw

500 g
spetskål, strimlad
500 g
rödkål, strimlad
250 g
grönkål, strimlad
250 g
salladskål, strimlad
2 knippe
salladslök, fint skuren
500 g
majonnäs
1 dl
gochujang, koreansk chilipasta
0.5 dl
sesamolja
1 dl
äppelmos
salt

Picklad svamp

500 g
svamp, tex shiitake
0.5 liter
japansk soja
0.5 liter
risvinäger
0.5 liter
socker
2 st
vitlök, riven

Sushiris

5 dl
sushiris
5 dl
vatten

Toppings

2 dl
salladslök, strimlad
2 dl
koriander, skuren
2 dl
rostad lök
3 st
mango, tärnad
1 dl
gari, inlagd ingefära
5 st
lime, delade på mitten

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En asiatisk smakbomb i denna ricebowl med salladskyckling, asian-slaw, picklad svamp, mango, ris och koriander

Så här gör du

Lägg salladskycklingen i en ugnsform. Rör ihop hoisin med BBQ sås och ingefära. Blanda tillsammans med salladskyckling. Kör i ugn på 175 grader i ca 10 min

Asianslaw

Strimla all kål och lök. Salta lätt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en krämig slaw

Picklad svamp

Riv sönder svampen och stek lätt i stekpanna i några minuter tillsammans med riven vitlök. Koka upp lagen. Slå lagen över svampen. Låt svalna

Servera i djup skål med valfritt kokt ris men gärna sushiris Tärna mangon. Gruppera alla ingredienserna på riset och toppa med koriander, salladslök, rostad lök, gari samt limehalvor. För en lite starkare smak ringla lite sriracha över.

Tips

Det går lika bra med en kålsort till asian-slaw. Denna rätt är god både varm och kall.