Rödcurrybräserad kycklingklubba med soja- och ingefärsmarinerad gurka
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Rödcurrybräserad kycklinklubba med soja- och ingefärsmarinerad gurka är en fin och enkel rätt. Perfekt mat för den som vill få fram indiska smaker.
Så här gör du
Bryn klubborna på skinnsidan i ca 5 min, vänd och bryn ca 1 min på köttsidan. Lägg upp i bleck.
Skala och skär ner alla grönsakerna till buljongen. Fräs i olja ca 10 min och tillsätt röd currypaste och fräs ca 30 sek.
Tillsätt fisksås och buljong och koka ca 5 min. Slå detta över klubborna och brässera i ugnen ca 45-50 min, 150°C.
Lyft ur klubborna och sila buljongen och koka ihop. Red eventuellt av den med maizena.
Skala och kärna ur gurkorna. Skiva eller strimla gurkan och salta lätt. Pressa ur lite av vätskan och blanda med lime och soja. Toppa med grovskuren koriander vid servering. Servera anrättningen med ris eller nudlar.
Tips 1! Koka en röd curry- och kokossås till. Blanda då i kokosmjölk i såsen när den är redd.
Tips 2! Gör en risotto med kokosmjölk och lime som tillbehör istället för ris eller nudlar.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås