
Kycklingwok med ingefära och asiatisk nudelsallad
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Strimlad lårfilé kryddad med ingefära och wokad i wokpanna blir en riktig höjdare. Servera med marinerad rödkål och toppa en utsökt asiatisk risnudelsallad.
Så här gör du
Blanda rödkålen med limejuice, fisksås, sesamolja och soja. Massera in dressingen i kålen och låt marinera ca 1 timme.
Koka risnudlarna mjuka i saltat vatten och kyl av. Blanda med gurka, rättika, chili och koriander. Vänd i ketjap bentang och sweet chilisås och smaka av. Toppa med sesamfrön.
Hetta upp en panna/stekbord och stek kycklingen snabbt i olja. Krydda med salt, peppar och ingefära och stek ytterligare 30 sekunder. Servera direkt.
Hur steker man wok? Wok görs bäst i wokpanna, wokpannans höga värmetålighet och lätta vikt gör att stekningen blir jämn och mindre olja behövs.
Hur wokar man? Först gäller det att få upp en hög värme i pannan, du steker i den ordning som saker blir klara. Börja därför med kyckling sen hårda grönsaker och sist mjuka grönsaker.
Vilket kött är bra att woka? Kyckling är väldigt bra i Wok. Bäst blir ofta strimlad lårfile då den håller sig saftigare än övriga detaljer.

Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese

Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp

Korean Fried Chicken med gochujangsås

Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon

Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs

Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs

Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré

Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås