Krispig strimlad Kycklingfilé med gochujang, pak choi och ris
Ingredienser
Strimlad kycklingbröstfilé
Grönsaker och tillbehör
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Spara tid med färdigstrimlad Kycklingfilé. Läcker, krispig
konsistens med smak av Korea! Perfekt som egen måltid eller Finger Food.
Så här gör du
Vispa ihop gochujang, honung, soja, vitlök och ingefära. Blanda tillsammans med den strimlade kycklingen. Låt marinera i minst 30 minuter. Vänd den marinerade strimlade kycklingen i potatismjöl. Värm upp rikligt med olja i stekbord och stek för ett krispigt resultat eller använd fritös och fritera i 180 grader i ca 5 minuter. Resultatet är underbart krispigt.
Skär pak choi, salladslök och koriander. Vänd runt tillsammans med den stekta eller friterade kycklingen så att grönsakerna mjuknar något. Toppa med extra koriander, rostade sesamfrön.
Servera med ris, salladsblad och majonnäs.
Tips
Gör gärna en större mängd av gochujangmarinaden. Perfekt att använda som dipp till kycklingen.
Testa vår Bosarpkyckling!
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås