Fs_Strimlad_brostfile_Gochujang_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krispig strimlad bröstfilé med gochujang, pak choi och ris

30 min | Enkelt

Spara tid med färdigstrimlad bröstfilé. Här i krispigt utförande med smak av Korea! Perfekt som egen måltid eller till snacksbuffén.

Ingredienser

Strimlad kycklingbröstfilé

1500 g
strimlad kycklingbröstfilé
300 g
gochujang. koreansk fermenterad chilipasta
300 g
honung flytande
100 g
japansk soja
50 g
vitlök, riven
50 g
ingefära, riven
potatismjöl
Olja till stekning eller fritering

Grönsaker och tillbehör

2 knippe
salladslök, fint skuren
100 g
koriander, skuren
5 st
pak choi shanghai, sköljd och grovt skuren
3 st
röd chili, tunt skivad
Rostade sesamfrön
Hjärtsallad
Majonnäs valfri

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Spara tid med färdigstrimlad bröstfilé. Här i krispigt utförande med smak av Korea! Perfekt som egen måltid eller till snacksbuffén.

Så här gör du

Vispa ihop gochujang, honung, soja, vitlök och ingefära. Blanda tillsamman med den strimlade kycklingen. Låt marinera i minst 30 minuter. Vänd sen den marinerade strimlade kycklingen i potatismjöl. Värm upp rikligt med olja i stekbord och stek för ett krispigt resultat eller använd fritös och fritera i 180 grader i ca 5 minuter. Resultatet är underbart krispigt.

Skär pak choi, salladslök och koriander. Vänd runt tillsammans med den stekta eller friterade kycklingen så att grönsakerna mjuknar något. Toppa med extra koriander, rostade sesamfrön.

Servera gärna med ris, salladsblad och majonnäs.

Tips

Gör gärna en större mängd av gochujangmarinaden. Perfekt att dippa kycklingen i.