Currygryta på tärnad kycklingfilé
med kikärtor och havreris
Ingredienser
currygryta på tärnad bröstfilé
Topping
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Enkel, god kycklingcurry med kokosgrädde och curry.
Grytan gör succé hos både vuxna och barn.
Så här gör du
Börja med att fräsa lök och kyckling
Fräs vitlök, lök, och ingefära i matolja på medelvärme i några minuter. Tillsätt kyckling och låt den få lite färg. Slå på currypulver och fräs ytterligare i ca 1 minut.
Sjud kycklingen och smaka av
Tillsätt mango chutney och kokosgrädde. Låt koka upp. Häll i lite vatten om det behövs. Sjud i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar samt eventuellt med mango chutney.
Koka ytterligare några minuter
Tillsätt avrunna kikärtor och låt koka med i några minuter.
Till servering
Servera med havreris. Toppa med skuren salladslök, koriander, cashewnötter och tärnad gurka.
Testa vår Bosarpkyckling!
Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs
General Tso´s Chicken
Maldoum med kycklingfärs
Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion
Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula
Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris
Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis
Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris