Tärnad_bröstfilé_gryta_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Currygryta på tärnad kycklingfilé
med kikärtor och havreris

45 min | Enkelt

Enkel, god kycklingcurry med kokosgrädde och curry.
Grytan gör succé hos både vuxna och barn.

Ingredienser

currygryta på tärnad bröstfilé

400 g
gul lök, hackad
80 g
vitlök, hackad
100 g
ingefära, riven
50 g
curry madras pulver
1 liter
kokosgrädde alt kokosmjölk
175 g
mango chutney
1000 g
kikärtor, avrunnen vikt
matolja till stekning

Topping

100 g
salladslök, skuren
200 g
gurka, tärnad
10 portioner
havreris eller basmatiris
200 g
rostade cashewnötter
50 g
koriander, färsk skuren
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Enkel, god kycklingcurry med kokosgrädde och curry.
Grytan gör succé hos både vuxna och barn.

Så här gör du

Börja med att fräsa lök och kyckling 

Fräs vitlök, lök, och ingefära i matolja på medelvärme i några minuter. Tillsätt kyckling och låt den få lite färg. Slå på currypulver och fräs ytterligare i ca 1 minut.

Sjud kycklingen och smaka av

Tillsätt mango chutney och kokosgrädde. Låt koka upp. Häll i lite vatten om det behövs. Sjud i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar samt eventuellt med mango chutney.

Koka ytterligare några minuter

Tillsätt avrunna kikärtor och låt koka med i några minuter.

Till servering

Servera med havreris. Toppa med skuren salladslök, koriander, cashewnötter och tärnad gurka.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!