Tärnad_bröstfilé_gryta_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Currygryta på tärnad kycklingfilé
med kikärtor och havreris

45 min | Enkelt

En enkel god kycklingcurry med kokosgrädde och curry.
En succé hos både vuxna och barn.

Ingredienser

currygryta på tärnad bröstfilé

400 g
gul lök, hackad
80 g
vitlök, hackad
100 g
ingefära, riven
50 g
curry madras pulver
1 liter
kokosgrädde alt kokosmjölk
175 g
mango chutney
1000 g
kikärtor, avrunnen vikt
matolja till stekning

Topping

100 g
salladslök, skuren
200 g
gurka, tärnad
10 portioner
havreris eller basmatiris
gärna rostade cashewnötter
koriander, färsk skuren

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En enkel god kycklingcurry med kokosgrädde och curry.
En succé hos både vuxna och barn.

Så här gör du

Fräs vitlök, lök, och ingefära i matolja på medelvärme i några minuter. Tillsätt kyckling och låt den få lite färg. Slå på currypulver och fräs ytterligare i ca 1 minut.

Tillsätt mango chutney och kokosgrädde. Låt koka upp. Häll i lite vatten om det behövs. Sjud i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar samt eventuellt med mango chutney.

Tillsätt avrunna kikärtor och låt koka med i några minuter.

Servera med havreris.  Toppa med skuren salladslök, koriander, cashewnötter och tärnad gurka.