Tärnad_bröstfilé_gryta_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

currygryta på tärnad bröstfilé med kikärtor och havreris

45 min | Enkelt

En enkel god kycklingcurry med kokosgrädde och curry. En succé hos både vuxna och barn.

Ingredienser

currygryta på tärnad bröstfilé

1200 g
tärnad bröstfilé
400 g
gul lök, hackad
80 g
vitlök, hackad
100 g
ingefära, riven
50 g
curry madsas pulver
1 liter
kokosgrädde alt kokosmjölk
175 g
mango chutney
1000 g
kikärtor, avrunnen vikt
matolja till stekning

Topping

100 g
salladslök, skuren
200 g
gurka, tärnad
10 portioner
havreris eller basmatiris
gärna rostade cashewnötter

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En enkel god kycklingcurry med kokosgrädde och curry. En succé hos både vuxna och barn.

Så här gör du

Fräs vitlök, lök, och ingefära i matolja på medelvärme i några minuter. Tillsätt kycklingen och låt den få lite färg. Slå på currypulvret och fräs ytterligare i ca 1 minut.

Tillsätt mango chutney och kokosgrädden och koka upp. Häll i lite vatten om det behövs. Sjud i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuell med mango chutney.

Tillsätt de avrunna kikärtorna och låt koka med i några minuter.

Servera gärna med exempelvis havreris och toppa med salladslök, koriander, cashewnötter och tärnad gurka.