Friterad_kimchi_utbenad_hel_liggande_grund-fyrkant
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kimchifriterad hel urbenad kyckling

60 min | Medelsvårt

Den smakrika kycklingen serveras med grillad kålsallad, rostade sesamfrön, sojamajonnäs och nykokt ris

Ingredienser

Kimchifriterad urbenad hel kyckling

1 st
urbenad hel kyckling (á 1kg)
4 dl
kimchibas
salt
potatismjöl
olja till fritering

Sojamajonnäs

3 st
äggulor
4 dl
rapsolja
2 msk
soja
champagnevinäger några stänk

Grillad kålsallad

1 st
savoykål
4 st
pak choi
2 st
lime
1 knippe
koriander
2 st
jalapeno
sesamolja
fisksås
rostade sesamfrön
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Den smakrika kycklingen serveras med grillad kålsallad, rostade sesamfrön, sojamajonnäs och nykokt ris

Så här gör du

Kimchifriterad hel urbenad kyckling

Banka till kycklingen och dela den i två bitar som båda har bröst och lårfilé. Salta och marinera kycklingen i kimchibase över natten. Vänd i potatismjöl och fritera i 170 graders olja tills gyllene. Stick in en termometer och då och då. När innertemperaturen nått 70 grader är den klar. Skär upp och toppa med koriander

Sojamajonnäs

Slå ihop en majonnäs och använd endast soja som salt. Smaka av med lite champagnevinäger

Grillad kålsallad

Skär kålen i klyftor och grilla den. Strimla kålen, jalapeño och koriander. Smaka av med sesamolja, fisksås zest och saften från limen. Toppa med rostade sesamfrön. Servera med kokt ris.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!