Pankopanerad kycklingschnitzel med senap- och örtpotatissallad
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Pankopanerad kycklingschnitzel gjord på minutfilé som passar alla tillfällen. Senap- och örtpotatissalladen ger en fräsch klang som gifter sig med schnitzeln på ett vackert vis.
Så här gör du
Salta och peppra kycklingen och vänd först i riven cheddar (eller annan lagrad ost), sedan i mjöl, lätt vispad äggvita och sist pankoströbröd.
Stek kycklingen i rikligt med olja till en gyllenbrun färg. Efterstek sedan i 100° ugn till 70° innertemperatur.
Skär ner potatisen i bitar och blanda med kesella, majonnäs, örter, finhackad gurka och finhackad kapris.
Smaka av med salt och peppar. Skär salladslöken och rädisorna fint och toppa vid servering.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås