Pankopanerad kycklingschnitzel med senap- och örtpotatissallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pankopanerad kycklingschnitzel med senap- och örtpotatissallad

min | Enkelt

Pankopanerad kycklingschnitzel gjord på minutfilé som passar alla tillfällen. Senap- och örtpotatissalladen ger en fräsch klang som gifter sig med schnitzeln på ett vackert vis.

Ingredienser

1.6 kg
Minutfilé
50 g
riven, lagrad cheddarost
50 g
vetemjöl
200 g
äggvita
100 g
pankoströbröd
100 g
olja till stekning
1 kg
kokt potatis
50 g
salladslök
20 g
blandat dragon, persilja, gräslök
100 g
grov fransk senap
30 g
kapris
100 g
inlagd gurka
150 g
majonnäs
150 g
kesella
100 g
rädisor
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Pankopanerad kycklingschnitzel gjord på minutfilé som passar alla tillfällen. Senap- och örtpotatissalladen ger en fräsch klang som gifter sig med schnitzeln på ett vackert vis.

Så här gör du

Salta och peppra kycklingen och vänd först i riven cheddar (eller annan lagrad ost), sedan i mjöl, lätt vispad äggvita och sist pankoströbröd.

Stek kycklingen i rikligt med olja till en gyllenbrun färg. Efterstek sedan i 100° ugn till 70° innertemperatur.

Skär ner potatisen i bitar och blanda med kesella, majonnäs, örter, finhackad gurka och finhackad kapris.

Smaka av med salt och peppar. Skär salladslöken och rädisorna fint och toppa vid servering.