
Pankopanerad kycklingschnitzel med senap- och örtpotatissallad
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Pankopanerad kycklingschnitzel gjord på minutfilé som passar alla tillfällen. Senap- och örtpotatissalladen ger en fräsch klang som gifter sig med schnitzeln på ett vackert vis.
Så här gör du
Salta och peppra kycklingen och vänd först i riven cheddar (eller annan lagrad ost), sedan i mjöl, lätt vispad äggvita och sist pankoströbröd.
Stek kycklingen i rikligt med olja till en gyllenbrun färg. Efterstek sedan i 100° ugn till 70° innertemperatur.
Skär ner potatisen i bitar och blanda med kesella, majonnäs, örter, finhackad gurka och finhackad kapris.
Smaka av med salt och peppar. Skär salladslöken och rädisorna fint och toppa vid servering.
FLER RECEPT

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris