
Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris
Ingredienser
kycklinglårfilé
Sataysås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En thailändsk kycklingrätt på Kycklinglårfile
som är otroligt god och enkel att laga.
Så här gör du
Blanda gurkmeja, strimlade kaffirlimeblad med vitlök, fisksås och kycklinglårfiléer. Marinera i minst 30 minuter. Trä gärna Kycklinglårfiléerna på metallspett. Grilla eller stek kycklingen ca 6 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader.
Koka alla ingredienser till sataysåsen i ca 10 min. Mixa slät. Smaka av med socker och fisksås. Späd eventuellt med mer vatten.
Rosta och strimla jordnötterna.
Servera med jasminris och en god kålsallad.

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris