Kycklinglarfile_sataysas_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

45 min | Enkelt

En thailändsk kycklingrätt på Kycklinglårfile
som är otroligt god och enkel att laga.
 

Ingredienser

kycklinglårfilé

20 g
gurkmeja
5 st
kaffirlimeblad, strimlade
30 g
vitlöksklyfta skalad
45 g
fisksås

Sataysås

3 st
citrongräs, krossad och tunt skivad
10 st
kaffirlimeblad
4 st
röd chili, strimlad
80 g
råsocker
250 g
jordnötssmör
600 g
kokosgrädde
80 g
fisksås
500 g
vatten
250 g
jordnötter, rostade och hackade

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En thailändsk kycklingrätt på Kycklinglårfile
som är otroligt god och enkel att laga.
 

Så här gör du

Blanda gurkmeja, strimlade kaffirlimeblad med vitlök, fisksås och kycklinglårfiléer. Marinera i minst 30 minuter. Trä gärna Kycklinglårfiléerna på metallspett. Grilla eller stek kycklingen ca 6 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader.

Koka alla ingredienser till sataysåsen i ca 10 min. Mixa slät. Smaka av med socker och fisksås. Späd eventuellt med mer vatten.

Rosta och strimla jordnötterna.

Servera med jasminris och en god kålsallad.