
Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris
Ingredienser
kycklinglårfilé
Sataysås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En thailändsk kycklingrätt på Kycklinglårfile
som är otroligt god och enkel att laga.
Så här gör du
Blanda gurkmeja, strimlade kaffirlimeblad med vitlök, fisksås och kycklinglårfiléer. Marinera i minst 30 minuter. Trä gärna Kycklinglårfiléerna på metallspett. Grilla eller stek kycklingen ca 6 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader.
Koka alla ingredienser till sataysåsen i ca 10 min. Mixa slät. Smaka av med socker och fisksås. Späd eventuellt med mer vatten.
Rosta och strimla jordnötterna.
Servera med jasminris och en god kålsallad.

Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese

Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp

Korean Fried Chicken med gochujangsås

Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon

Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs

Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs

Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré

Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås