Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris
Ingredienser
kycklinglårfilé
Sataysås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En thailändsk kycklingrätt på Kycklinglårfile
som är otroligt god och enkel att laga.
Så här gör du
Blanda gurkmeja, strimlade kaffirlimeblad med vitlök, fisksås och kycklinglårfiléer. Marinera i minst 30 minuter. Trä gärna Kycklinglårfiléerna på metallspett. Grilla eller stek kycklingen ca 6 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader.
Koka alla ingredienser till sataysåsen i ca 10 min. Mixa slät. Smaka av med socker och fisksås. Späd eventuellt med mer vatten.
Rosta och strimla jordnötterna.
Servera med jasminris och en god kålsallad.
Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs
General Tso´s Chicken
Maldoum med kycklingfärs
Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion
Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula
Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris
Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis
Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris