Rosmaringlaserade-kycklingben-med-äppel--och-pepparrotsslaw
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Rosmaringlaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

min | Enkelt

Ekologiska kycklingben glaserade med rosmarin och honung, med hetta från chili, kommer bli en riktig hit. Till det serverar du en nyttig och läcker äppel- och pepparrotsslaw.

Ingredienser

2.5 kg
Bosarp kycklingben
1 dl
honung
15 g
röd chili, finhackad
1 dl
äppelcidervinäger
salt och peppar

Äppel- och pepparrotsslaw

1 kg
spetskål, strimlad
400 g
äpplen
50 g
färsk pepparrot, riven
2 dl
majonnäs
2 dl
gräddfil
10 g
gräslök, finskuren
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ekologiska kycklingben glaserade med rosmarin och honung, med hetta från chili, kommer bli en riktig hit. Till det serverar du en nyttig och läcker äppel- och pepparrotsslaw.

Så här gör du

Blanda honung, chili, vinäger och finhackad rosmarin. Salta och peppra kycklingbenen och lägg på en ugnsplåt. Stek i 160° ugn ca 20-30 min.

När kycklingen börjar bli klar ca 80° inne vid benet så pensla rikligt med honungsglazen och stek ytterligare 3-4 min.

Äppel- och pepparrotsslaw
Grovriv äpplena (bestäm själv om du vill ha skalet med eller ej) och blanda med spetskålen. Salta lätt, lägg allt i ett durkslag och pressa ur vätskan med händerna. Blanda med majonnäs, gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och toppa med gräslök.