
Rosmaringlaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw
Ingredienser
Äppel- och pepparrotsslaw
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ekologiska kycklingben glaserade med rosmarin och honung, med hetta från chili, kommer bli en riktig hit. Till det serverar du en nyttig och läcker äppel- och pepparrotsslaw.
Så här gör du
Kycklingben
Blanda honung, chili, vinäger och finhackad rosmarin. Salta och peppra kycklingbenen och lägg på en ugnsplåt. Stek i 160° ugn ca 20-30 min.
När kycklingen börjar bli klar ca 80° inne vid benet så pensla rikligt med honungsglazen och stek ytterligare 3-4 min tills de når en inntertemperatur på 82°.
Äppel- och pepparrotsslaw
Grovriv äpplena (bestäm själv om du vill ha skalet med eller ej) och blanda med spetskålen. Salta lätt, lägg allt i ett durkslag och pressa ur vätskan med händerna. Blanda med majonnäs, gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och toppa med gräslök.
FLER RECEPT

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris