Rosmaringlaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw
Ingredienser
Äppel- och pepparrotsslaw
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ekologiska kycklingben glaserade med rosmarin och honung, med hetta från chili, kommer bli en riktig hit. Till det serverar du en nyttig och läcker äppel- och pepparrotsslaw.
Så här gör du
Kycklingben
Blanda honung, chili, vinäger och finhackad rosmarin. Salta och peppra kycklingbenen och lägg på en ugnsplåt. Stek i 160° ugn ca 20-30 min.
När kycklingen börjar bli klar ca 80° inne vid benet så pensla rikligt med honungsglazen och stek ytterligare 3-4 min tills de når en inntertemperatur på 82°.
Äppel- och pepparrotsslaw
Grovriv äpplena (bestäm själv om du vill ha skalet med eller ej) och blanda med spetskålen. Salta lätt, lägg allt i ett durkslag och pressa ur vätskan med händerna. Blanda med majonnäs, gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och toppa med gräslök.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås