Ballotine på hel urbenad kyckling
Ingredienser
Urbenad hel kyckling
Mousseline
Topping till Ballotine
Garnityrer
Kryddstekt morot
Gräddstuvad grönkål
Persiljepistou
Kycklingsky
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ballotine med kycklingputs, lökkräm och pistagenötter Med kryddstekt morot, gräddstuvad grönkål, persiljepistou och kycklingsky
Så här gör du
Tips!
Det finns tyvärr inte längre hel urbenad kyckling i vårt sortiment. Välj istället 1 000 g Kycklingsteak dvs urbenad klubba. Då kan du göra den här rätten med portionskycklingrullar. Såhär gör du oavsett styckningsdetalj.
Hel urbenad kyckling
Skär bort innerfiléerna. Banka försiktigt ut och putsa så kycklingen blir jämntjock. Spara putsen och inner- filéerna till mousselinen. Salta kycklingen och låt den dra.
Mousseline med lökkräm
Infusera grädden med rostad och mixad grönpeppar, kyl ned. Svetta lök och vitlök mjuka i en kastrull, mixa till en slät lökkräm och kyl ned.
Gör en mousseline på innerfiléerna och puts. Använd en mixer. Salta, rör ner den kalla grädden och blanda i lökkrämen, hackade kycklinghjärtan och pistagenötter.
Ballotine
Rulla ihop kycklingen med mousselin i mitten, fixera i plastfilm och baka i ugn på 90°C till innertemperaturen når 68°C. Kyl ned ordentligt i cirka 1 timme. Bränn av rullen med en brännare, strö över lite socker och bränn igen. Toppa med rosépepparskal, timjan och fänkålspollen
Kryddstekt morot
Stek morötterna mjuka i panna med ras el hanout, salt och olja
Gräddstuvad grönkål
Strimla och svetta löken helt mjuk. Dela grönkål och fräs lätt i en sautés. Häll i lök och grädde. Koka ihop och smaka av med salt och citron.
Persiljepistou
Kvarta tomaterna och skär bort tomatköttet. Mixa tomat- skalen med plockad persilja och babyspenat till en slät kräm. Tillsätt den kalla rapsoljan till en emulsion. Smaka av med salt och svartpeppar.
Kycklingsky
Fräs putset, grönsakerna och grönpeppar tills att det får lite färg, häll i druvjuice och fonderna och reducera ner. Smaka av med salt, peppar och druvjuicen. Red till önskad konsistens och sila.
Tips
Ballotinen är även god att servera kall. Den dekorativa färgen på skinnet är flagor av rosépepparskal som jag får fram genom att rulla pepparkornen genom en sil.
Testa vår Bosarpkyckling!
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås