Kycklingkebab_baguette_grund1
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingkebab i grillad baguette med chilipotatis och rödlökssallad

min | Enkelt

Streetfood, dagens lunch, barkäk eller varför inte middag? Kebab som den ska smaka!

Ingredienser

Kycklingkebab

1000 g
kycklingkebab
10 st
små baguetter

Chilipotatis

1500 g
potatis
4 st
vitlöksklyftor, rivna
1 dl
färsk koriander, skuren
1 dl
citronsaft
1 dl
olivolja
2 msk
paprikapulver
2 msk
chilipulver

Rödlökssallad

5 st
rödlök, tunt skivad
1 dl
citronsaft
2 msk
sumak
2 dl
persilja, fint skuren
salt

turkisk yoghurt

5 dl
turkisk yoghurt
1 st
citron, skalet
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Streetfood, dagens lunch, barkäk eller varför inte middag? Kebab som den ska smaka!

Så här gör du

Hetta upp olivolja och stek kycklingkebaben i en het panna under omrörning i ca 3 minuter

Chilipotatis

Tärna potatisen. Spola med kallt vatten i någon minut. Häll av. Fritera potatisen på 170 grader tills den är mjuk Blanda med vitlöken, olivolja, citronsaften och de torra kryddorna. Salta. Tillsätt skuren koriander.

Rödlökssallad

Skiva rödlöken tunt och marinera den i citron, olivolja, salt, sumak och persilja.

Grilla baguetterna och fyll med yoghurt, kebab, rödlökssallad samt chilipotatisen. Strö över koriander. Servera gärna med en hummus till.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!